Ingrediënten

  • 400 g varkenslapjes
  • 1 tl gemberpoeder of kaneel
  • zout
  • peper
  • 25 g boter
  • 1 zak roerbaksaus Babi Pangang (420 g, Conimex)
  • 400 g snelkookrijst
  • 3 el olie)

Bereidingswijze

Snijd de varkenslapjes in grove stukken en wrijf ze in met gemberpoeder, zout en peper.
Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees op matig hoog vuur in 5 minuten bruin.
Voeg de pangangsaus met 4 eetlepels water toe en laat het vlees in nog 15-20 minuten zachtjes gaar sudderen. Roer regelmatig.
Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen en laat de rijst 15 minuten staan.
Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten in 3-4 minuten beetgaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep op vier borden in het midden een bergje groente en schep het vlees met de saus erop.
Geef de rijst erbij.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

1 uur