Ingrediënten

  • 200 gram zachte boter
  • 1 pak fijne cakemix (450 gr)
  • 10 bitterkoekjes
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 eieren
  • boter om in te vetten
  • 200 gram suiker
  • 1 blik perziken (420 gr)
  • extra nodig:
  • mixer
  • zeef
  • ronde ovenschaal (1 liter)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C (hetelucht 150 °C). Klop de boter met 200 gram suiker in ca. 10 min. wit en romig. Voeg een voor een de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen in het beslag. Zeef de cakemeel boven het beslag en spatel het voorzichtig erdoor. Hak de bitterkoekjes grof en schep ze voorzichtig door het cakebeslag. Laat de perziken goed uitlekken. Vet de ovenschaal dik in met boter en bestrooi hem met de rest van de suiker. Verdeel de perziken met de bolle kant naar beneden, over de bodem van de ovenschaal. Schep het beslag op de perziken. Bak de cake middenin de oven in ca. 75 min. gaar en goudbruin. Stort de Up-Side-Down cake direct als deze uit de oven komt op een schaal.

Notities

bestrooi de cake met poedersuiker en garneer met takjes munt.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

30 minuten