Ingrediënten

  • zout
  • 300 g (witte) rijst
  • Wok Olie
  • 400 g varkensvleesreepjes 
  • Sojasaus
  • 500 g roerbakgroenten
  • 1 pakje  Mix voor Tjap Tjoi

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje wokolie toe en wok de varkensvleesreepjes in ca. 5 minuten goudbruin en krokant. Voeg een scheutje sojasaus toe en blijf wokken tot de sojasaus bijna geheel verdampt is. Schep de krokante vleesreepjes uit de wok en houd ze warm.
Zet de wok terug op het vuur, voeg eventueel een scheutje wokolie toe en wok de groenten 3 minuten. Roer er vervolgens de sausmix (uit het pakje), een scheutje sojasaus en 1/2l water door en laat dit ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.

Notities

Schep de gewokte tjap tjoi met krokante varkensvleesreepjes in diepe borden of kommen en geef de witte geluksrijst er apart bij.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten