Ingrediënten

  • 1 pak lange vingers (175 gr)
  • 2 dl sterke koffie
  • 3 eetlepels koffielikeur 
  • 250 gr mascarpone of crème
  • fraiche
  • 1/2 liter vanillevla 
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 zakje slagroomversteviger 
  • cacao

Bereidingswijze

Leg de lange vingers naast elkaar op een plastic dienblad of op
een bakplaat met opstaande rand. Schep de koffie en de likeur
over de lange vingers en laat deze intrekken. Klop de
mascarpone met de vanillevla, de suiker en de
slagroomversteviger in een paar minuten bijna stijf. Bedek de
bodem van een brede hoge schaal met de lange vingers.
Voorzichtig, want de lange vingers zullen vrij zacht zijn en
kunnen makkelijk uit elkaar vallen. Bedek de lange vingers met
lh deel van het mascarponemengsel. Leg de helft van de
overige lange vingers erop. Bedek deze laag lange vingers met
nog 'h deel van het mascarponemengsel. Leg de rest van de
lange vingers erop. Schep de rest van het mascarponemengsel
erop en strijk het glad. Zeef wat cacao op de tiramisu en laat
hem een half uurtje of langer in de koelkast staan.

Hoeveelheid

12 porties

Bereidingstijd

30 minuten