Ingrediënten

  • 100 gram speculaas
  • 1 zakje hazelnoten
  • 60 gr, boter 
  • boter om in te vetten
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 1 bak Mascarpone (250 gr)
  • 2 dl slagroom
  • 5 eetlepels suiker
  • 3 citroenen

Bereidingswijze

Hak de speculaas met de hazelnoten heel fijn. Smelt de boter in
een pan. Roer van het vuur de koek- en notenkruimels erdoor.
Vet een springvorm van 26 cm. in. Verdeel het kruimelmeng-
sel over de bodem van de vorm. Druk het aan met de bolle kant
van een lepel. Zet de vorm ca. 5 min, in de diepvries. Laat de
gelatine in ruim koud water ca. 5 min. weken. Boen 2 citroenen
schoon en rasp ze. Halveer de citroenen en pers ze uit.
Verwarm 2 dl. citroensap op een matig vuur. Knijp de gelatine
voorzichtig uit en laat hem van het vuur af in het citroensap
oplossen. Klop de slagroom stijf met suiker en de helft van het
citroenrasp. Roer het iets afgekoelde gelatinemengsel door de
Mascarpone. Spatel de slagroom door het Mascarpone-mengsel
en schep het in de vorm. Boen de overgebleven citroen schoon
en snijd hem in dunne schijfjes. Garneer de taart met de rest
van het citroenrasp en de citroenschijfjes.

Hoeveelheid

12 porties

Bereidingstijd

30 minuten