Ingrediënten

  • 1 pak kwarktaartmix
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 2 1/2 dl slagroom
  • 1 cake (400 gr)
  • 2 sinaasappels springvoim van 24 cm.
  • 2 dl koud water
  • 450 gr kwark
  • 1/2 l blik mandarijnen
  • 2 el sinaasappellikeur
  • enkele takjes munt

Bereidingswijze

Bedek de bodem van een springvorm met plakjes cake van 1 cm. dik. Besprenkel de cake met sinaasappellikeur. Giet de mandarijnen af. Voeg de kwarktaartmix toe aan het water en het sinaasappelsap. Klop er met de mixer een glad mengsel van. Voeg de kwark en de opgeklopte slagroom toe. Klop met de mixer enkele minuten tot er een luchtige massa ontstaat. Snijd de mandarijnen in stukjes en spatel ze door de kwarkmassa. Vul de springvorm met het luchtige mengsel en strijk de bovenkant glad. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Snijdt de taart met een nat warm mens los van de rand. Verwijder de rand van de springvorm en garneer de taart met plakken sinaasappel en blaadjes munt.

Notities

vervang de kwark door 1/2 l yoghurt. Gebruik dan 3 dl water in plaats van 4 dl. Kies kwarktaartmix met kruimelbodem

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

1 uur