Ingrediënten

  • 600 gram magere runderlappen, in blokjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 kleine wortel, in halve plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes
  • 3 tenen knoflook
  • 2-3 glazen rode wijn
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 kilo vastkokende aardappelen, schoongeboend
  • 2 tl grof zeezout
  • bakplaat en bakpapier

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak het vlees bruin aan. Schep het vlees uit de pan. Fruit in het bakvet de ui met de wortel, bleekselderij en knoflook. Doe het vlees erbij en voeg voldoende wijn toe tot het vlees net bedekt is. Breng aan de kook. draai het vuur laag, leg de takjes rozemarijn erbij en stoof het vlees met de deksel op de pan in ca. 2 uur gaar. Voeg zo nu en dan wat wijn toe. Verwarm na 1 uur de oven voor tot 200°C. Snijd de ongeschilde aardappelen in partjes. Schep ze om op een bakplaat bekleed met bakpapier met de resterende 2 el olijfolie. strooi er het zeezout over en rooster de aardappelpartjes in de oven in ca. 45 minuten groudbruin en gaar. Schep ze halverwege een keer om.

Notities

Verdeel het gestoofde rundvlees over 4 borden en serveer met de geroosterde aardappelpartjes.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten