Ingrediënten

  • 300 gr. hamlappen in reepjesmargarine
  • 1 teentje knofloo
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 bl. sperziebonen
  • 1/2 bl. maiskorrels
  • zout, peper, cayennepeper
  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 1 bl. tomatenpuree
  • 1/2 bl. gepelde tomaten
  • 75 gr. roomkaas met kruiden

Bereidingswijze

De vleesreepjes omscheppen met zout, peper en cayennepeper. In een braadpan de boter verhitten en het vlees onder af en toe omscheppen bruin bakken. De ui in ringen snijden en met het uitgeperste teentje knoflook even bij het vlees meebakken. De paprika's in repen snijden en met het paprikapoeder en tomatenpuree bij het vlees scheppen. De uitgelekte sperziebonen en de gepelde tomaten toevoegen. Het gerecht met het deksel op de pan ong. 10 minuten laten pruttelen. De uitgelekte mais even meewarmen. Van het vuur af de roomkaas erbij roeren en opdienen.

Notities

Je kunt erbij maken wat je lekker vindt: aardappels, patat, rijst, pasta. Of alleen een (rauwkost) salade

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten