Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 winterpeen
  • 1 dunne prei
  • 75 gram boter/margarine
  • 1 zakje witlof van 250 gram
  • 12 runder saucijsjes
  • 1 bekertje slagroom
  • zout & peper nootmuskaat
  • 1 blikje bosvruchtencocktail

Bereidingswijze

Aardappels schillen, wassen en in weinig water in ca. 20 minuten gaarkoken. Intussen wortel schoonmaken en plakjes snijden. Prei schoonmaken en in ringetjes snijden. In pan 25 gram boter smelten, wortel toevoegen en op laag vuur afgedekt ca. 5 min stoven. Prei en kool toevoegen en ca. 10 min meestoven. Intussen de koekenpan 25 gram boter verhitten. Saucijsjes in ca. 10 min gaarbakken, af en toe keren. Aardappels afgieten en met aardappelstamper pureren. Slagroom en rest van boter erdoor mengen. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Groenten erdoor scheppen. Saucijsjes uit pan nemen en warm houden. Bosvruchtenmix afgieten, hierbij 1 1/2 dl sap opvangen (rest van de sap wordt niet gebruikt). Bosvruchtenmix, sap en 1 1/2 dl water aan bakvet toevoegen. Ca. 3 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper.

Notities

Stamppot over vier borden verdelen. Saucijsjes ernaast leggen. Op elk bord 3 eetlepels saus over saucijsjes schenken, rest van saus apart serveren.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten