Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker of een scheutje Dr. Oetker Vanille Aroma
  • mespunt zout
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • voor garnering: gekonfijte kersen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de zachte boter met de gezeefde suiker, de vanillesuiker of de vanille aroma en het zout met de mixer tot het een licht en luchtig mengsel is. Spatel er het gezeefde meel door. Bekleed de bakplaat met een velletje bakpapier. Schep het beslag in een spuitzak met een grof gekarteld spuitmondje en spuit ovale of ronde koekjes op de bakplaat. Garneer ze desgewenst met gehalveerde gekonfijte kersen. Bak de koekjes in 20 tot 25 min. goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven.

Bereidingstijd

25 minuten