Ingrediënten

  • 1 ½ kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
  • zout
  • 2 el olijfolie traditioneel
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125 g magere spekreepjes
  • 1 spitskool, in repen
  • 1 1/2 el kerriepoeder
  • 1-1 ½  dl melk, verwarmd
  • peper

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in water met zout gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen.
Verhit intussen de olie in een ruime pan en fruit de ui al omscheppend 3 min. Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend 3 min. op een hoog vuur mes. Schep de spitskool en de kerriepoeder erdoor en bak alles 3 min. mee. Voeg een beetje water en zout naar smaak toe en kook de spitskool in ongeveer 7 min. beetgaar.
Stamp de aardappelen fijn en schep er de spitskool met de spekjes door. Voeg zoveel melk toe dat een smeuige stamppot ontstaat en breng hem op smaak met peper en zout.

Notities

Lekker met een gehaktbal en jus met uitjes.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten