Ingrediënten

  • 300 gram Pandan rijst
  • 450 gram champignons
  • Conimex Wok Olie
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 300 gram fijngesneden snijbonen
  • 1 bakje Conimex Kruidenpasta voor Rode Curry
  • 1 pakje Conimex Romige Kokosmelk

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Laat de rijst zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen.
Borstel de champignons schoon en halveer ze of snijd ze in vieren.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok heet worden. Voeg een (heel klein) scheutje wokolie toe en bak de spekblokjes in ca. 3 minuten uit.
Voeg de champignons en de snijbonen toe en wok ze 3 minuten mee.
Voeg de kruidenpasta en de kokosmelk toe en laat dit ca. 2 minuten pruttelen. Schep dan de rijst erdoor en wok nog 3 minuten.

Notities

Schep de gewokte rijst in diepe borden of kommen.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten