Ingrediënten

  • 200 gram speculaas
  • 250 ml melk
  • 200 ml room
  • 50 gram suiker en extra om te bestrooien
  • mespunt kaneel en extra om te bestrooien
  • 3 eieren
  • 1 grote appel in dikke plakken
  • cakevorm, ingevet
  • uitsteekvorm in de vorm van een hartje

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180°C. Stamp de speculaasjes fijn. Klop de melk met de room, suiker, kaneel en eieren los en roer de gestampte speculaas erdoor. Giet dit in de cakevorm en zet deze in een ovenvaste schaal met een laagje water. Zet de schaal in de oven en bak de pudding in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen. Steek harten uit de appelplakken en bestrooi ze met suiker en kaneel. Snijd de pudding in stukken en serveer met een of meerdere appelharten.

Notities

Lekker met lobbige geslagen room. U kunt de pudding natuurlijk extra feestelijk aankleden met schuimpjes en pepernoten of suikergoed.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten