Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 2 el speculaaskruiden
  • zout
  • 175 gr boter
  • 150 gr gele basterdsuiker
  • 1 ei
  • 250 gr amandelspijs
  • melk
  • 1 zakje amandelschaafsel

Bereidingswijze

Warm de oven voor tot 180°C. Zeef in een kom de bloem, de kruiden en een mespunt zout. Leg de boter erin en snijd deze met 2 messen heel klein. Strooi de suiker erbij. klop het ei los en schenk de helft in de kom. Kneed er een glad deeg van. Vet een boterkoekvorm (22 cm) in. Druk de helft van het deeg erin. Druk de spijs los, meng de rest van het ei erdoor en verdeel dit over het deeg. Druk de rest van het deeg erover uit. Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Bak de koek 15 min in het midden van de oven. Bestrijk de bovenkant met wat melk, en strooi er amandelschaafsel over. Bak de koek dan nog 15 min..

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

45 minuten