Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 200 gram zelfrijzendbakmeel
  • 125 gram basterdsuiker
  • 3 gram zout
  • 1 lepel melk of water
  • 10 gram speculaaskruiden
  • evt. 50 a 100 gram gesnipperde amandelen

Bereidingswijze

Snij de boter in het bakmeel klein, voeg hier aan toe de suiker,
het zout, melk of water en de speculaaskruiden en kneed alles
tot een gelijkmatig deeg. U kunt vervolgens de amandelen er
door heen doen. Het beste resultaat krijgt U wanneer U het
deeg een nacht laat rusten. Hierdoor stijft het op en komt de
smaak van de kruiden beter tot zijn recht. Voor u het deeg in de
figuren van de speculaasplank drukt, bestrooit u de plank met
bloem. Het overtollige deeg wegsnijden en dan de speculaas uit
de plank kloppen op een met bloem bestoven ondergrond en
overbrengen op een beboterd bakblik. In een matig warme
oven bakt u de speculaas in 15 a 20 min. gaar en lichtbruin.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

1 uur