Ingrediënten

  • 1 pond meel (meng hiervoor gelijke deel volkorenmeel en bloem)
  • 25 gram verse gist
  • 1 kwart lauwe sojamelk
  • 6 draadjes saffraan
  • 100 gram plantaardige margarine
  • 150 gram suiker
  • 50 gram rozijnen
  • 35 gram sucade
  • snufje zout

Bereidingswijze

Los de draadjes saffraan op in (een gedeelte van) de sojamelk. Doe het meel in een grote schaal, maak in het midden een kuiltje waarin je de opgeloste gist doet (gebruik hiervoor een beetje sojamelk), de rest van de sojamelk, en het snufje zout (zorg er wel voor dat het zout niet rechtstreeks in aanraking komt met de gist!). Dit geheel goed mengen en de overige ingrediënten toevoegen.

Blijf kneden (minimaal 10 minuten) tot het deeg soepel is. Vorm er een mooie lange rol van, die je in het ingevette broodblik op een warme plaats laat rijzen, minimaal 1 uur.

Afbakken in een voorverwarmde oven (± 225 graden) in 35 à 45 minuten.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

2 uren