Ingrediënten

  • 500 gram schelpjespasta
  • 500 gram gekruid gehakt
  • 500 gram gemende paprika's
  • 150 gram worteltjes
  • 1 ui
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 theel. knoflookpasta
  • 2,5 dl. vleesbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 theel. oregano
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 1 pastabouillonblokje
  • zout en peper

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Zet een pan water met het pastabouillonblokje op en breng deze aan de kook. De paprika's en worteltjes in blokjes snijden. De ui snipperen.

Bereidingswijze:

In een hapjespan de olie verhitten en hierin het gehakt rul bakken. De ui, de knoflookpasta en de paprikablokjes en worteltjes toevoegen en al roerend kort meebakken. De tomaten met het sap bij het gehaktmengsel doen. De tomaten pletten en goed het geheel door elkaar roeren. De oregano en het paprikapoeder toevoegen. De saus aan de kook brengen. De bouillon erbij schenken en de tomatenpuree toevoegen en alles goed doorroeren en aan de kook brengen. De saus zonder deksel op een laag vuur 10 minuten zachtjes laten koken. Intussen de schelpjespasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar koken in de pan met het pastabouillonblokje.

Notities

Serveer dit naast elkaar op een bord.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten