Ingrediënten

    Vulling:

  • 1 gesnipperde ui (gebakken in de boter)
  • 2 uitgeperste tentjes knoflook
  • Boter
  • 750 g mager rundergehakt
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels gezeefde tomaat
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels piment
  • 9 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 2 losgeklopte eieren.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat losgeklopt ei. Meng de helft van het overgebleven ei met de ingrediënten van de vulling. Verdeel in 9 porties. Schep de vulling over het midden van het deeg. Bestrijk de randen met ei. Vouw het deeg over de vulling en zorg dat de uiteinden elkaar overlappen. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op het werkblad en snijd in vier stukken. Maak kleine inkepingen in de bovenkant van het rolletje en plaats op een ingevette bakplaat. Bak 15 min. en verlaag daarna de temperatuur tot 180° (nog eens 15 min.).

Hoeveelheid

12 porties

Bereidingstijd

1 uur