Ingrediënten

  • 500 gram zuurkool
  • 250 gram sjalotjes
  • 2 zoetzure appels
  • 50 gram boter
  • 1 takje rozemarijn of 1 theelepel gedroogde
  • zout
  • 4 saucijzen
  • 1 pak aardappelpuree
  • cayennepeper

Bereidingswijze

Spoel de zuurkool af. Halveer de sjalotjes. Schilde appels,snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.

Kook de zuurkool met de stukken appel ca.20 minuten in een bodempje water . Bak de sjalotjes met de rozemarijn gazig in 25 gram boter. Breng ze op smaak met zout en laat ze afgedekt ca.15 min op een laag vuur stoven.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de saucijzen in 25 gram boter in ca. 15 min. gaar. bereid de aarappelpuree voor 4 personen volgens de gebruiksaanwijzing.Giet de zuurkool af en roer er wat cayennepeper door. snijd de saucijzen in de lengte door.

Verdeel de zuurkool met appel en de sjalotjes in een ovenschaal.Verdeel de saucijzen en vervolgens de puree erover en bestrooi licht met paneermeel. Bak de schotel ca 15 minuten in de oven totdat de puree gaat kleuren.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten