Ingrediënten

  • 500 gr doorregen runderlappen
  • 50 gr boter/margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 runderbouillontabletten
  • 4 el bloem
  • 4 sjalotjes
  • 2 dl rode wijn
  • 2 kruidnagelen
  • 3 plakjes ontbijtkoek

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken en bestrooi ze met bloem. Verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees op een hoog vuur in ca. 5 min. rondom bruin. Pel de sjalotjes en halveer ze. Voeg ze toe aan het vlees en bak ze op een matig vuur ca. 2 min. mee. Pel de knoflook en pers hem erboven uit. Bak hem even mee. Verwarm de wijn met 2 dl water op een matig vuur. Blus het vlees langs de rand van de pan met wijn af. Voeg 2 dl. water toe. Voeg laurierblaadjes, kruidnagelen en bouillontabletten toe en breng alles aan de kook. Snijd de ontbijtkoek in blokjes en schep ze erdoor. Laat de runderragout afgedekt op een laag vuur in ca. 2 uur gaar stoven.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten