Ingrediënten

  • 2 runderlappen (ca. 500 gram)
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 6 el boter
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 uien
  • 2 appels
  • 1,5 el bloem
  • 0,5 el azijn

Bereidingswijze

Wrijf het vlees in met peper, zout en het kruidnagelpoeder.
Verhit 4 el boter in een braadpan en bak het vlees hierin in ca. 10 minuten aan beide kanten bruin. Voeg 1 dl warm water en de laurierblaadjes toe en stoof het vlees, met het deksel op de pan, op laag vuur ca. 2 uur. Neem het vlees daarna met een schuimspaan uit de pan.
Snipper ondertussen de uien, en rasp de geschilde appels grof. Verhit in een andere pan 2 el boter en fruit hierin de uisnippers ca. 3 minuten. Voeg dan de bloem toe en roer deze erdoor. Voeg, al roerend, 3 dl ' koud' water toe en blijf roeren tot er een gebonden saus is ontstaan. Roer daarna het vleesstoofvocht, de geraspte appels en de azijn erdoor en breng op smaak met peper en zout. Leg het vlees erin, doe het deksel op de pan en laat het geheel nog ca. 15 minuten zachtjes stoven. Verwijder de laurierblaadjes.

Notities

Lekker met Gekookte Aardappelen en b.v. Rode Bietjes of Sperziebonen.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten