Ingrediënten

  • 70 gr koffie 
  • 1 dl water
  • 225 gr zachte boter 
  • 225 gr poedersuiker
  • 2 eieren 
  • 1 borrelglas koffte of Rum of Amareto
  • 2 pakjes lange vingers 
  • slagroom en amandelsnippers voor garnering

Bereidingswijze

Vet een springvorm in. Maak koffie-extract van de koffie met water. Zet de klopper in de mengkom. Verdeel de boter (die voor de klopper goed zacht moet zijn) in stukken. Doe boter en poedersuiker in de mengkom. Laat de gardes tien min. draaien, voeg dan een voor een de eieren toe. Laat de gardes nog enige min. draaien en voeg dan het koffie-extract druppels gewijs toe. Bekleed de springvorm met lange vingers, die met de ongesuikerde kant even in de koffie zijn gedoopt. Strijk de helft van de creme hierover heen. Breng nog een laag lange vingers aan en strijk de resterende creme erover. Plaats de taart min. 24 uur in de koelkast. Garneer de taart met de amandelsnippers en rozetjes stijfgeklopte slagroom.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

45 minuten