Ingrediënten

  • 1 rode kool (1 kg)
  • zout
  • 1 laurierblad
  • 2 appels (ananas of sinaasappel i.p.v. appel)
  • 1 tl suiker 
  • 1 ½ dl water
  • 6 kruidnagelen
  • 2 jeneverbessen
  • 1 el keukenstroop of 1 el bruine suiker
  • 1 el boter/margarine
  • (50 gr rozijnen/krenten)

Bereidingswijze

Kool schoonmaken en snijden. In een pan de kool, water, zout, kruidnagelen, laurierblaadjes, jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn doen. Door elkaar scheppen. Aan de kook brengen en met de deksel op de pan ca. 1 uur zachtjes koken. Af en toe omscheppen. Intussen de appels schillen en klokhuizen, in dunne plakjes snijden en door de rode kool scheppen. Nog ca. ½ uur zachtjes gaarkoken en het teveel vocht laten verdampen, onderwijl omscheppen. Boter door de kool scheppen en nog ca. 5 min. zachtjes laten stoven. Kruidnagelen en laurierblaadjes en jeneverbessen verwijderen.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten