Ingrediënten

  • 500 g rode kool (of ongeveer 400 g gesneden)
  • 1 klein blikje ananas in stukjes
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • l eetlepel azijn
  • suiker
  • 1 eetlepel maïzena

Bereidingswijze

Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de kool. Snij de kool in vierparten en spoel deze af onder de kraan. Snij de dikke stronk weg. Snij de kool in dunne reepjes en doe de groente in een pan.
Laat de ananas boven een kom uitlekken. Voeg het ananassap, het laurierblad, kruidnagel, azijn en eventueel een klein beetje water aan de kool toe. Kook de rode kool in ongeveer 20 minuten gaar.
Voeg na 10-15 minuten de stukjes ananas toe. Breng op smaak een beetje suiker
Roer een klontloos papje van de maïzena en een beetje water. Bind het kookvocht hiermee.

Notities

Lekker met aardappelpuree en een stukje vlees.

Hoeveelheid

2 porties

Bereidingstijd

30 minuten