Ingrediënten

  • 100 gram bloem     
  • 75 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 40 gram koude boter
  • zout     
  • 1 ei
  • 100 gram dessertrijst     
  • 5 dl melk
  • 2 zakjes thee     
  • 1 dl slagroom
  • 6 halve peren

Bereidingswijze

Zeef de bloem en 75 gram poedersuiker boven een kom. Snijdt
de boter in stukjes en voeg het met wat zout en het ei toe aan de bloem. Kneed hiervan met koele hand een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het ca. 30 min. rusten in de koelkast. Vet de springvorm in en bestuif hem met bloem. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif een werkvlak met bloem. Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee. Laat e deegbodem weer ca. 30 min. rusten in de koelkast. Prik de bodem in met een vork. Leg een stuk bakpapier ter grootte van de vorm op de bodem en vul hem met noodvulling. Bak de bodem midden in de oven in ca. 20 min. gaar. Verwijder het bakpapier met de noodvulling en laat de bodem op een rooster afkoelen. Bereid de dessertrijst met de melk volgens de gebruiksaanwijzing. Hang de theezakjes in het rijstmelkmengsel en laat ze meekoken. Haal de pan van het vuur en verwijder de theezakjes. Breng op smaak met de rest van de poedersuiker en laat de rijst afkoelen. Klop de slagroom stijf. Hak twee peren grof en spatel ze met de slagroom door de rijst. Verdeel de rest van de peren op de taartbodem en schep de rijst erop.

Hoeveelheid

12 porties

Bereidingstijd

1 uur