Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 groene, rode en gele paprika
  • 500 g varkensvlees
  • 3 el olie paprikapoeder, mild
  • zout, peper
  • oregano
  • basilicum
  • 2 el tomatenpuree
  • 3/4 l bouillon
  • 250 g langkorrelige rijst
  • 1 blik tomaten

Bereidingswijze

De uien snipperen. De paprika's halveren en wassen; de stelen, zaden en zaadlijsten verwijderen.
Het vlees afspoelen met koud water, droogdeppen en in blokjes snijden. 
De olie verhitten en uien en vlees aanbraden.
De paprika toevoegen en met paprikapoeder, zout, peper, oregano  en basilicum kruiden.
De tomatenpuree erdoor roeren en de bouillon erbij schenken.
Ca. 15 minuten laten sudderen. Rijst toevoegen.
De tomaten in stukken snijden, steel aanzet verwijderen en met het vocht toevoegen.
Ca. 20 minuten laten koken. Zout en peper naar smaak toevoegen.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten