Ingrediënten

  • puddingvorm 1L
  • 2 eierdooiers
  • i el custardpoeder
  • 6 dl melk
  • 75 gr suiker
  • 75 gr pap of dessertrijst
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 dl slagroom
  • 1 eiwit
  • voor de saus:

  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 2 dl water
  • 50 gr suiker
  • sap van 1/2 citroen

Bereidingswijze

Roer de eierdooiers en het custardpoeder los met een scheutje melk. Breng de resterende melk met de suiker aan de kook en kook daarin de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Week de gelatine in ruim koud water. Roer het custardmengsel een paar minuten voor het einde van de kooktijd door de rijst en laat kort meekoken. Roer er van het vuur af de uitgeknepen gelatine door en blijf roeren tot de gelatine geheel is opgelost. Klop het eiwit stijf en spatel het door de rijtpudding. Schep de pudding in een vorm die met koud water is omgespoeld en desgewenst is bekleed met een stuk gladfolie om in te storten te vergemakkelijken. Laat de pudding minstens 4 uur maar liever nog een hele dag of nacht in de koelkast opstijven. Kook de abrikozen met het water en de suiker tot ze gaar zijn. Pureer de saus en roer er voor een frisse smaak een scheutje citroensap door. Verdun eventueel nog met een scheutje water.

Notities

Stort de pudding op een platte schaal en schep er de saus over.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten