Ingrediënten

  • 1 pakje honingmix voor Provençaalse Ovenschotel
  • 1/2 l koude melk
  • 4 el boter/olie
  • 1 fijngehakt ui
  • 1 fijngehakte knoflookteen
  • 300 gr runder/halfom gehakt
  • 240 gr tomatenblokjes (blik)
  • zout & peper
  • 2 el gedroogde basilicum
  • 500 gr aardappelschijfjes
  • 4 tomaten in plakjes
  • 4 el geraspte oude kaas

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 220 °C.. De melk door het zakje mix voor gratineersaus mengen. Ui en knoflook in een koekenpan glazig bakken in de boter/olie. Gehakt toevoegen en kruimelig bakken. Roerbakmix en tomatenblokjes toevoegen en het mengsel 5 min. zachtjes laten bakken. Peper en zout en basilicum toevoegen. In een vuurvaste schaal van 2 liter inhoud om en om laagjes maken van gehaktmengsel, aardappelschijfjes, plakjes tomaat en de helft van de saus. Herhaal deze laagjes nog een keer. Strooi de kaas erover en zet de schaal ca. 25 min. in de oven. Serveer hem warm.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten