Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter bloem om te bestuiven
  • 1 Kilo prei
  • 150 ml koffieroom
  • 150 gram geraspte kaas
  • mespuntje zout
  • 100 ml water boter om in te vetten
  • 3 eieren
  • peper
  • 150 gram salami of andere knoflookworst

Bereidingswijze

Maak een piedeeg (zie apart recept) en rol dat uit tot een ronde lap. Bekleed daarmee een lage, ronde vorm van 26 centimeter doorsnee. Leg de noodvulling erin en schuif de vorm in een voorverwarmde oven van 180 °C. Bak het deeg twintig minuten. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen van een centimeter dik. Was de prei zorgvuldig en kook deze tien minuten. Stort de prei in een vergiet en laat deze uitlekken en koud worden. Druk nu nog zoveel mogelijk vocht uit de prei. Klop de eieren los met de room en voeg wat peper toe. Haal de noodvulling uit de vorm en leg de helft van de salami in de vorm.
Schep daarop de helft van de prei, de helft van de kaas en giet er de helft van het eimengsel op. Leg daarop de rest van de salami, prei, kaas en het eimengsel.
Schuif de taart terug in de oven en bak deze nog twintig tot 25 minuten.

Notities

in plaats van prei kan ook heel goed spinazie worden genomen en in plaats van salami rauwe of gekookte ham. Rauwe ham wel eerst bakken tot de randen iets omkrullen.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten