Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 kg prei
  • 1 ui
  • 2 el olie
  • 2 dl koffieroom
  • 6 eieren
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

Bladerdeeg laten ontdooien. Prei in de lengte doormidden snijden, de prei in 1-2 cm dikke schijfjes snijden, goed wassen en uit laten lekken. Ui pellen en snipperen. Olie in een grote pan verhitten, de uisnippers daarin glazig vakken, prei toevoegen en 15-20 min mee verhitten, daarna af laten koelen. Het bladerdeeg op een met bloem bestoven oppervlak uitrollen, een springvorm van 28 cm ermee bekleden, de rand goed aandrukken. Met een vork gaatjes in de bodem prikken en de prei erover verdelen. koffieroom met eieren loskloppen, met zout, peper en nootmuskaat pittig op smaak brengen, dit mengsel over de prei gieten.
De preitaart in de voorverwarmde oven zetten.
Ca. 30-40 min op 250 graden.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten