Ingrediënten

  • 1 pond kipfilet
  • 1 ons spekjes
  • 1 prei in ringen
  • 1 paprika in stukjes
  • 2 gesneden uien
  • 25 gram bakboter
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 bouillonblokje
  • ca. 400 ml water
  • zout
  • peper
  • ketjap

Bereidingswijze

ak de kipfilet en spekjes in de bakboter aan. Voeg er de ui, paprika en prei bij en bak dit even door. Verkruimel het bouillonblokje over het vlees en voeg de bloem toe. Goed doorroeren. Niet te hard bakken en zodra alles gebonden is, het water deel voor deel erbij doen en goed doorroeren tot het een saus wordt. Voeg zoveel water toe tot je de gewenste dikte hebt. Laat dit “prutje” ca. 15 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met peper, zout en ketjap.

Notities

Heerlijk met rijst!

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten