Ingrediënten

  • 1 pakje diepvries roomboterbladerdeeg
  • 400 gram abrikozen
  • 1 dl apricotbrandy of sinaasappellikeur
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 1 ei
  • 1 eetlepel koffieroom

Bereidingswijze

Verwarm de abrikozen met de apricotbrandy en de kaneel en stoof ze zachtjes 10 min.. Verwarm de oven voor op 200 °C hetelucht. Vet de bakplaat in. Haal de bladerdeeglapjes met een mes van elkaar. Laat ze ca. 10 min. ontdooien. Verwijder de folie. Leg de abrikozen diagonaal in het midden van de deeglapjes. Verdeel de helft van de abrikozen en de amandelen erover. Vouw 2 punten diagonaal over de abrikozenvulling en druk ze goed vast. Laat de andere punten open. Vorm eventueel een randje van het deeg, zodat de vulling er niet uitloopt. Klop het ei los met de koffieroom en bestrijk het deeg ermee. Verdeel de rest van de amandelen en de geraspte kokos erover. Bak de schuitjes in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Notities

Vervang de abrikozen door perziken. Meng 50 gram blanke rozijnen door de abrikozen.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

45 minuten