Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 1/2 rode paprika in stukjes
  • 200 gram hamlappen
  • peper en zout
  • 3 eetlepels olie
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels sambal
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 50 gram tauge

Bereidingswijze

Hamlappen in blokjes snijden en bestrooien met peper en zout. Olie verhitten en de ui ca. 2 min. fruiten. Dan het vlees ca. 5 min. meebakken. Knoflook erboven uitpersen. Erdoor roeren en sambal, ketjap, 1 dl water en bouillonpoeder. Sperziebonen en paprika erdoor scheppen. Met de deksel op de pan in ca. 10 min. gaar laten worden. Als laatste de gewassen en uitgelekte taugé erdoor roeren. Op smaak maken met sambal en ketjap.

Notities

Lekker met rijst.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten