Ingrediënten

  • 450 gr kipfilet
  • 1 wortel
  • rode paprika
  • 125 gr champignons
  • 1 dunne prei
  • 75 gr tauge
  • komkommer
  • 2 a 3 eetlepels  pittige chili saus
  • peper & zout
  • nootmuskaatpoeder
  • olijfolie

Bereidingswijze

Kip in reepjes snijden. Prei in dunne ringen snijden. Paprika in blokjes, wortel in dunne reepjes en champignons fijn snijden. Komkommer in halve schuine stukjes en pitjes verwijderen. Tauge met koud water afspoelen

Kip gaar bakken in de olie (ongeveer 3 a 4 min) dan kruiden met peper en zout en flink nootmuskaat. Neem even uit de pan beetje olie in de skotel en roerbak nu eerst de wortel dan de paprika en prei ongeveer 2 a 3 minuten. Vvoeg nu de komkommer toe en dan de fijngesneden champignons. Roerbak alles nog 2 a 3 minuten en voeg dan de kip weer toe. Leng de chili saus met wat water aan en roer dit bij de roerbakschotel en als laaste voor het opdienen de tauge toevoegen .Eventueel pittiger maken met wat sambal.Lekker met rijst of chinese mie.

Notities

Lekker met rijst of chinese mie.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten