Ingrediënten

  • 500 gr. zuurkool
  • 2 stuks uien
  • 150 gr. chorizo
  • 300 gr. gehakt
  • 2 el. tomatenpuree
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 100 gr. bacon
  • 120 ml. creme fraiche
  • 120 ml. room, zure
  • 10 sprietjes bieslook

Bereidingswijze

Zuurkool laten uitlekken. Uien fijnsnipperen. Bacon in niet al te dunne reepjes snijden. Vel van Chorizo verwijderen en in kleine stukjes snijden. Olie verhitten en ui ca. 5 min. zachtjes bakken. Chorizo toevoegen en ca. 2 min. meebakken. Gehakt erbij en rul bakken. Tomatenpuree en 1 tl paprikapoeder erdoor roeren en ca. 2 min. zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper en af laten koelen. Creme fraice, zure room en 1 tl paprikapoeder door elkaar mengen tot een sausje. Lage ovenschaal invetten. Over bodem de helft van de zuurkool verdelen, gehaktmengsel erop en over het gehakt de rest van de zuurkool verdelen. Sausje erop scheppen en gladstrijken. Reepjes bacon erover strooien. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

Oven voorverwarmen op 200C. Op rooster in midden van de oven ca. 25 min. door en door heet laten worden. Bieslook erover snipperen.

Notities

Lekker met aardappelpuree.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten