Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Toverrijst (à 400 g)
  • 2 eetlepels olie 400 g kipfilet, in blokjes
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 ui, in partjes
  • 1 groene paprika’s, in reepjes
  • 125 g champignons, in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 g)
  • ½ blokje kippenbouillon, verkruimeld

Bereidingswijze

Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout.
Giet de rijst af en laat deze nog 15 minuten afgedekt staan. Verhit intussen de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet met chilisaus in ca. 3-4 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de ui en paprika aan de kip toe en roerbak deze ca. 3 minuten op middelhoog vuur mee.
Schep vervolgens champignons door de kip en roerbak deze ca. 3 minuten op middelhoog vuur mee. Voeg de tomatenblokjes en het blokje kippenbouillon aan de kip toe en breng de saus al roerende aan de kook. Laat de saus op zacht vuur ca. 5 minuten sudderen. Breng de pikante kip op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst en pikante kip over vier borden.
 

Notities

Tip: Garneer de pikante kip met ringen lente-ui.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten