Ingrediënten

  • 1 kant en klare (roomboter)cake
  • 1 klein blik perziken op siroop
  • suiker
  • 0,5 liter roomijs
  • (een beetje likeur of citroensap )

Bereidingswijze

Perziken uit laten lekken en vocht opvangen. Roomijs wat zacht laten worden. 

Een paar stukken perziken heel klein snijden en door het wat zachte ijs roeren. Zet het ijs weer in de vriezer en laat het hard worden. 

Het vocht van de perziken in een steelpannetje gieten, met wat suiker en eventueel 1 eetlepel likeur of citroensap aan de kook brengen. Goed roeren en wat in laten koken, anders een mespuntje maizena oplossen in een eetlepel water en dat erbij gieten. De saus mag ook niet té dik worden. Anders water en suiker erbij. Af laten koelen en nog wat stukjes perzik erdoor mengen. 

De cake in plakken van 2 cm snijden, het liefst 2 per persoon. 

Haal met behulp van een glas uit elke plak cake een zo groot mogelijk rondje uit. De randen van de cake die overblijven niet weggooien, maar wat grof verkruimelen. 

Leg op elk bord 2 rondjes cake, op elk rondje een bolletje ijs en giet in een dunne straal wat perziksiroop over. Strooi dan de grof verkruimelde cake er tenslotte op.

Notities

Ook lekker met fruitcocktail uit blik i.p.v. perzik.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten