Ingrediënten

  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 100/125 gr lange vingers
  • 1/2 L blanke vla
  • 8 perzikhelften uit blik
  • 4 eetlepels sinaasappellikeur
  • 1/8 L slagroom

Bereidingswijze

gelatine in ruim koud water 10 min. weken. De perziken uit
laten lekken en het nat opvangen. De lange vingers verkruimelen en met de likeur bedruppelen. Van het perziknat 1 1/z dl aan de kook brengen. Van het vuur af de goed uitgeknepen gelatine hierin oplossen. Het nat wat af laten koelen en de blanke vla er in een dun straaltje bij roeren. Een puddingvorm met koud water omspoelen en de helft van de lobbige vla er in scheppen. Hierover de geurige koekkruimels verdelen en de rest van de vla erop schenken. De pudding in de koelkast helemaal stijf laten worden en op een schotel storten. De perzikhelften halveren en rond de pudding leggen. Een halve perzik bovenop leggen. De slagroom met suiker stijf kloppen en in een spuitzak met grof stervormig mondje overdoen.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten