Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 100 gram volkoren meel
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels honing
  • snufje zout
  • 100 gram boter af margarine
  • hoor de vulling:
  • 1 liter blik of pot peren
  • 2 bakjes zure room
  • 1 eetlepel maïzena
  • 4 eetlepels honing

Bereidingswijze

Alle ingrediënten voor het deeg met elkaar vermengen en tot
een soepel deeg kneden. Het deeg op een koele plaats ca. 30 min. laten rusten. Het deeg tot een ronde lap van ca. 30 cm uitrollen en er een ingevette springvorm van 26 cm mee bekleden. De uitgelekte perenhelften over de bodem verdelen. De zure room, maïzena en 3 eetlepels van de iets verwarmde honing met elkaar losroeren en over de peren gieten. De taart in ca. 40 min. in een hete oven, 200 °C, goudbruin en gaar bakken. Uit de oven met de rest van de honing bestrijken.

Hoeveelheid

12 porties

Bereidingstijd

1 uur