Ingrediënten

  • 6 takjes peterselie
  • 2 el parmezaanse kaas
  • 200 g champignons
  • 200 g oesterzwammen
  • 250 g katenspek
  • 3 sjalotjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl basilicum
  • 2 dl rode wijn
  • 1 bouillontablet
  • 2 tl aardappelmeel
  • zout
  • 300 penne rigate
  • peper

Bereidingswijze

Peterselie in een kopje fijnknippen en de kaas erdoor mengen. De champignons en oesterzwammen schoon borstelen. Grote champignons in vieren snijden. Oesterzwammen en de spek in reepjes snijden. Sjalotje pellen en snipperen. In een braadpan de olie verhitten en hierin de spek in 3 minuten knapperig bakken. Het spek uit de pan nemen en de sjalotjes in 2 minuten glazig bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Champignons, oesterzwammen en basilicum toevoegen en al roerend 2 minuten meebakken. De wijn, 2 dl water en de bouillontablet toevoegen en dit 3 minuten zachtjes meekoken. In een kopje de aardappelmeel met 2 el koud water gladroeren.
Al roerend aan de paddestoelen toevoegen tot het een licht gebonden saus is. De penne rigate gaar koken. Doe spek bij de saus met de paddestoelen en verwarm dit. Zo nodig op smaak brengen met peper en zout. De saus bij de penne rigate doen en het kaas/peterselie mengsel erover strooien.

Notities

Lekker met broccoli.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten