Ingrediënten

  • 75 gram bloem 3 eieren1/4 theelepel zout
  • 1 citroen
  • 6 el witte basterdsuiker
  • 2 dl advocaat cacaopoeder om te bestuiven 1/2 el bloem om te bestuiven springvorm
  • 22 cm
  • 2 eetlepels maïzena
  • 90 gram suiker
  • 10 blaadjes witte gelatine
  • 1 blik peren op sap
  • 2 1/4 dl slagroom
  • 18 bittere dunne chocolaatjes
  • 1 el boter of margarine om in te vettenbakpapier

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 °C. Bodem van vorm met bakpapier bekleden. Vorm invetten met boter en bestuiven met bloem. Bloem en maïzena boven kom zeven. Eieren boven andere kom breken. Met suiker en zout in bak met warm water schuimig en dik kloppen. Gezeefde bloem er in gedeelten door scheppen. Beslag in vorm doen en in midden van oven in ca. 30 min. gaar bakken. Vorm afwassen, afdrogen en dun invetten met olie. Afgekoelde taart overlangs halveren. Onderste deel in taartvorm leggen. 8 blaadjes gelatine in koud water ca. 5 min. weken. Intussen schil van citroen schoon- boenen, raspen en citroen uitpersen. Peren laten uitlekken, sap bewaren. 1/2 d1 perensap met 4 eetlepels citroensap, rasp en 4 el basterdsuiker aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete vloeistof oplossen. Van peren 3 helften bewaren, rest pureren. Door gelatinemengsel roeren. Slagroom erdoor scheppen. Van advocaatmengsel 2/3 deel over taarthelft in vorm schenken. Andere taarthelft erop leggen, rest van advocaatmengsel erover schenken en gladstrijken. Taart in koelkast ca. 2 uur laten opstijven. Rest van perensap met rest van suiker en citroensap op hoog vuur tot helft laten inkoken. Rest van gelatine in ruim koud water ca. 5 min. weken. Gelatine van vuur af in de hete vloeistof oplossen. Tot kamertemperatuur af laten koelen. Peren in plakjes snijden en op taart rangschikken. Gelatinemengsel erover schenken. Taart in de koelkast nog ca. 2 uur laten opstijven. Taart serveren uit vorm nemen en op taartschaal zetten. Taart met chocolaatjes versieren, dun met cacaopoeder bestuiven.

Hoeveelheid

12 porties

Bereidingstijd

1 uur