Ingrediënten

  • 250 gram eiermie
  • 400 gram gehakt
  • Zout
  • Vers gemalen peper
  • Mespunt geraspte nootmuskaat
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • Mespunt cayennepeper
  • 25 gr. boter
  • Een groentepakket van 500 gram of:
    • 2 gesnipperde grote uien of 3 kleine uien
    • 2 groene of rode paprika’s in reepjes
    • 1 bakje champignons
  • 3 eieren
  • 5 eetlepels melk
  • 200 gram geraspte (oude) kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Bestrijk de ovenvaste schotel met boter.
Kook de mie zoals aangegeven op het pak. Laat daarna op een vergiet uitlekken.
Maak het gehakt aan met zout, peper, nootmuskaat, paprikapoeder, en cayennepeper.
Smelt de boter in een ruime braadpan, fruit hierin de uien tot ze goudgeel zijn, voeg gehakt toe, roer dit met een vork tot een rulle massa, voeg champignons toe en voeg de reepjes paprika toe en laat deze meebakken tot ze zacht zijn geworden en het gehakt gekleurd is.
Meng de mie gelijkmatig door het gehaktmengsel.
Vul de schotel met dit mengsel.
Klop de eieren los met de melk, voeg zout, peper en de kaas toe. Schenk dit over de mie. Laat even staan om het tot op de bodem te doen zakken.
Zet de schotel in het midden van de oven op het rooster. Laat de schotel in 20-25 min. door en door warm worden en een korstje op de schotel zit.

Hoeveelheid

5-6 porties

Bereidingstijd

60 minuten