Ingrediënten

  • 750 gr. aardappels (vastkokers)
  • 1 theelepel komijn
  • 2 grote uien
  • 150 gr. bacon of rauwe ham
  • 2 vleestomaten
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gr. rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zout en peper
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 50 gr. belegen geraspte kaas
  • 30 gr. boter
  • boter voor de vorm

Bereidingswijze

Schil en was de aardappels en doe ze in een pan met ruim water. Voeg de komijn toe en laat de aardappels gaar koken. Snijd 1 ui fijn en de andere ui in ringen. Was de tomaten en snijd ze in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn en snijd het spek in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spek. Voeg de gesnipperde ui toe en bak het tot ze glazig is. Het gehakt toevoegen en bakken tot het rul is. Tomatenpuree, peterselie, zout, peper en paneermeel toevoegen en erdoor roeren. Snijd de aardappels in plakjes van ongeveer 1/5 cm. De oven voorverwarmen op 220 °c. Vet een ovenschaal in en leg de tomaten, uiringen en het gehakt in laagjes in de schaal. Eindigen met een laagje aardappels. Herhaal dit tot alles op is. Geraspte kaas en botervlokjes erover verdelen. In de oven (gas 4 – 5 of hetelucht 200 °c) ongeveer 25 minuten bakken.

Lekker met een eenvoudige salade erbij.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten