Ingrediënten

  • 1 rol biskwie (tarwe of gewoon)
  • 125 gram boter of margarine
  • 2 1/2 blaadje gelatine
  • 1 pakje Mon Chou
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1/4 liter slagroom
  • 1 blikje Jonker-fris vlaaivulling of jam

Bereidingswijze

Je begint de 2 blaadjes gelatine in een kopje koud water te leggen. Het 1/2 blaadje in een ander kopje. Een springvorm een beetje invetten of met alu-folie te beleggen. De biskwie wordt goed fijngemaakt en in een schaal gedaan.
De boter smelten en door de biskwie roeren. Deze massa in de vorm gladdrukken. Daarna de Mon Chou met de basterdsuiker gladroeren. De slagroom zonder suiker stijfkloppen. Ook dit mengsel bij de glad geroerde Mon Chou doen. Het 1/2 blad gelatine uitknijpen en in iets heet water op laten lossen. Dit ook bij het mengsel doen en alles goed door elkaar roeren. Dit kan op de biskwie bodem. Het blikje vlaaivulling in een kom doen en de in heet water opgelosten 2 blaadjes gelatine er doorroeren.
Dit op het Mon Chou slagroommengsel verdelen. De vorm daarna in de koelkast plaatsen en ongeveer 4 uur opstijven. En eventueel garneren' met een toefje slagroom.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

45 minuten