Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Toverrijst (à 400 g)
  • 1-2 eetlepels olie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 zakje Mexicaanse taco kruidenmix (à 35 g)
  • 1 klein blikje maïskorrels (à 150 g), uitgelekt

Bereidingswijze

Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout.
Giet de rijst af en laat deze nog 15 minuten afgedekt staan. Verhit intussen de olie in een wok en roerbak hierin het gehakt in ca. 5 minuten op middelhoog vuur rul.
Voeg de ui en paprika aan het gehakt toe en fruit deze ca. 2-3 minuten op middelhoog vuur mee. Roer de taco kruidenmix en 50 ml water door het gehaktmengsel en laat het gehaktmengsel op zacht vuur ca. 7 minuten sudderen. Schep vervolgens de uitgelekte maïskorrels door het gehakt en verwarm deze kort mee.
Verdeel de rijst en de Mexicaanse gehaktschotel over vier borden.

Notities

Tip: Garneer de Mexicaanse gehaktschotel met zure room en geraspte kaas.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten