Ingrediënten

  • vorm van 1 liter     
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2-3 el rode en groene kersjes    
  • 1/4 liter slagroom
  • 3 eetlepels suiker     
  • 4 eetlepels marasquin likeur
  • 2 eiwitten     
  • desgewenst slagroom en
  • gekonfijte kersen

Bereidingswijze

Week de gelatine in ruim koud water. Spoel de gekonfijte vruchtjes af onder de hete kraan, zodat ze niet meer plakken en snijd ze in stukjes. Los de gelatine al roerend op in een scheutje heet water en laat afkoelen. Klop de slagroom met de suiker, de marasquin en de opgeloste gelatine bijna stijf. Klop de eiwitten stijf tot ze pieken vormen. Spatel het stijf geklopte eiwit in twee gedeelten door het slagroommengsel tot er geen eiwitvlokken meer zichtbaar zijn. Spatel er de gekonfijte vruchtjes door. Schep de bavarois in een met koud water omgespoelde puddingvorm en laat afgedekt minstens 4 uur, maar liever nog een hele nacht, in de koelkast opstijven.

Notities

Stort de bavarois op een platte schaal en garneer eventueel nog met rozetten stijfgeslagen slagroom en de gehalveerde gekonfijte kersjes.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten