Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 50 g wortel
  • 1 rookworst
  • 50 g boter
  • 4 dl gezeefde tomaten
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 blaadje salie
  • 1/2 laurierblaadje
  • 1/2 eetlepel Worcestershire saus
  • 400 g maccherotti
  • 1 eetlepel fijngehakte majoraan
  • zout en peper

Bereidingswijze

Hak de ui en de wortel fijn. Verwijder van de rookworst het velletje en snijd de worst in heel dunne plakjes.
Smelt in een pan op een laag vuur de boter en fruit hierin de ui en de wortel in ca. 3 minuten glazig. Voeg de worst toe en bak deze 3 minuten mee.
Voeg er de gezeefde tomaten uit pak of blik, rozemarijn, salie een laurierblaadje en Worcestershire saus aan toe.
Laat alles op een matig vuur, onder afen toe roeren, in ca. 30 minuten inkoken tot een dikke saus.
Kook intussen de maccherotti volgens de verpakking.
Roer vlak voor het serveren fijngehakte marjoraan of peterselie door de saus en breng deze op smaak met peper en zout.
Meng de saus snel door de maccherotti en serveer direct.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten