Ingrediënten

  • 2 1/2 l water
  • 250 gr macaroni
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl zout
  • 4 eieren
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1 kg uien
  • 3 el kruidenolie
  • 1/2 tl gemalen peper
  • 1 dl zure room
  • 100 gr geraspte kaas
  • boter

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook. Voeg het zout toe en kook de pasta in 10 min. gaar. Laat de pasta uitlekken. Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Hak de gepelde knoflook fijn. Fruit de uiringen en de knoflook in de hete olie en laat in een open pan met hittebron op de hoogste stand in ca. 10 min. de gevormde vloeistof verdampen. Bestrooi de uiringen met het zout en de peper. Roer de eieren los met de zure room, de peterselie, de geraspte kaas en het paprikapoeder. Verhit de oven voor op 200 °C.. Bestrijk een ovenvaste schaal met boter. Schep eerst een laagje uien in de schaal, dan de macaroni en dan het restant van de uien. Giet het eimengsel erover. Bak het gerecht in 30 min. in de hete oven knapperig bruin.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten