Ingrediënten

  • 4 sjalotjes fijngesneden
  • 4 el olie
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 1 el gehakte basilicum
  • 6 grote aardappelen, in plakjes
  • 200 gr geraspte kaas
  • 2 dl vleesfond
  • 2 el boter
  • 2 teentjes knoflook, fijn
  • 4 vleestomaten in blokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el gehakte peterselie zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de aardappelschijfjes ca. 10 min. en laat ze daarna uitlekken in een vergiet. Stoof de sjalotjes en knoflook in de olie glazig. Roer de tomaten erdoor en laat ze zacht worden. Meng het gehakt, de tomatenpuree en de kruiden erdoor en laat een klein halfuurtje sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag aardappelschijfjes. Schep daarop een laagje van het gehakt en strooi er wat kaas over. Ga zo door tot alles op is, de laatste laag bestaat uit aardappelschijfjes. Schenk de vleesfond erover en bestrooi de bovenkant met kaas. Leg de boter in klontjes erbovenop en laat het gerecht in het midden van de oven goudbruin gratineren.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten