Ingrediënten

  • 500 g tomaten
  • 250 g gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper
  • 1 kleine ui
  • 50 g boter
  • 250 g doperwten
  • 400 g lasagnette
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Snijd tomaten in stukjes en kook deze in een pan in ca. 10 minuten op een laag vuur gaar.
Wrijf de tomaten boven een kom door een zeef.
Kneed gehakt naar keuze, samen met de knoflook uitgeperst, ei, paneermeel, een snufje nootmuskaat, zout en peper tot een stevig mengsel.
Maak hiervan balletjes.
Hak een ui fijn en fruit deze in de boter ca. 2 minuten op een matig vuur.
Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze snel lichtbruin. Roer er de gezeefde tomaten door en stoof het in een gesloten pan 10 minuten op een laag vuur.
Voeg doperwten,vers of uit de diepvries, toe en stoof alles nog ca. 10 minuten tot een dikke saus ontstaat.
Kook intussen de lasagnette volgens de verpakking.
Breng de saus op smaak met en meng deze samen met zout en peper en de olijfolie door de lasagnette.

Notities

Serveer deze direct in een voorverwarmde schaal met geraspte kaas apart erbij.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten